Tot el que t'agrada llegir ...

…coses curioses…

Calendari astronòmic per a l’estiu 2016

Juny
Al juny les pluges d’estreles són les autèntiques protagonistes. Tindrem la possibilitat de contemplar la pluja de les Ariétidas (del 20 d’abril al 2 de juliol) , les Persèids (del 20 de maig al 5 de juliol) , les Escorpiónidas-Sagitáridas (de l’1 de juny al 15 de juliol) i les beta Táuridas (del 5 de juny al 18 de juliol) .
En totes elles, este mes serà el de major activitat. De fet, juny és el mes més actiu de l’any i moltes nits coincidiran diverses d’elles.
Les Ariétidas són les més destacades a pesar que el seu radiant és diürn.

Juliol
Amb una activitat d’uns 16 meteors per hora, la pluja de Delta Acuáridas del Sud (provinent del cometa 96P Machholz) serà un dels esdeveniments per a apuntar en l’agenda el dia 30 de juliol. La millor hora per a veure, a mitjanit. Com a curiositat, el 4 de juliol la Terra passa pel punt de la seua òrbita més allunyat del Sol, a 152,1 milions de quilòmetres.

Agost
A l’agost, fidel a la seua cita, arriba una de les pluges d’estreles més conegudes: les Llàgrimes de Sant Llorenç o Persèids. Esta pluja de meteors que s’observa en l’hemisferi nord del planeta és d’activitat alta i els seus restes procedixen del cometa Swift-Tuttle.
La nit de l’11 al 12 d’agost serà el millor moment per a contemplar el cel i disfrutar d’este espectacle astronòmic.
A més, el dia 27 d’agost, els planetes Venus i Júpiter podran veure’s quasi junts en el cel després de la Posta de Sol.

 

pròxim Publicar

Anterior Publicar

© 2018 Tot el que t'agrada llegir …

Autor Anders Norén

Contact Us