Tot el que t'agrada llegir ...

…coses curioses…

Calendari astronòmic per a l’estiu 2016

Juny
Al juny les pluges d’estreles són les autèntiques protagonistes. Tindrem la possibilitat de contemplar la pluja de les Ariétidas (del 20 d’abril al 2 de juliol) , les Persèids (del 20 de maig al 5 de juliol) , les Escorpiónidas-Sagitáridas (de l’1 de juny al 15 de juliol) i les beta Táuridas (del 5 de juny al 18 de juliol) .
En totes elles, este mes serà el de major activitat. De fet, juny és el mes més actiu de l’any i moltes nits coincidiran diverses d’elles.
Les Ariétidas són les més destacades a pesar que el seu radiant és diürn.
¿Estás planeando un viaje a Roma y la ciudad del Vaticano? Ahorra tiempo y dinero con ROMA PASS (de London Pass) par el Vaticano | Leer másJuliol
Amb una activitat d’uns 16 meteors per hora, la pluja de Delta Acuáridas del Sud (provinent del cometa 96P Machholz) serà un dels esdeveniments per a apuntar en l’agenda el dia 30 de juliol. La millor hora per a veure, a mitjanit. Com a curiositat, el 4 de juliol la Terra passa pel punt de la seua òrbita més allunyat del Sol, a 152,1 milions de quilòmetres.

Agost
A l’agost, fidel a la seua cita, arriba una de les pluges d’estreles més conegudes: les Llàgrimes de Sant Llorenç o Persèids. Esta pluja de meteors que s’observa en l’hemisferi nord del planeta és d’activitat alta i els seus restes procedixen del cometa Swift-Tuttle.
La nit de l’11 al 12 d’agost serà el millor moment per a contemplar el cel i disfrutar d’este espectacle astronòmic.
A més, el dia 27 d’agost, els planetes Venus i Júpiter podran veure’s quasi junts en el cel després de la Posta de Sol.

 AMAZON PRECIOS BAJOS
VER PRECIOS BAJOS EN AMAZONpròxim Publicar

Anterior Publicar

© 2018 Tot el que t'agrada llegir …

Autor Anders Norén

Contact Us