Tot el que t'agrada llegir ...

…coses curioses…

Cinc cites de “El Petit Príncep”

En 1943, mentre s’allotjava en un hotel de Nova York, l’escriptor i aviador francès Antoine de Saint-Exupéry va escriure El Petit Príncep (Le Petit Prince), el llibre francès contemporani més llegit del món. A les seves pàgines Saint-Exupéry parla de boes, de baobabs, de reis tirans, d’amistat, d’homes de negocis, d’astrònoms, de planetes, de geògrafs … Seleccionem 5 fragments singulars amb certa dosi de ciència per celebrar l’aniversari de la seva publicació.

¿Estás planeando un viaje a Roma y la ciudad del Vaticano? Ahorra tiempo y dinero con ROMA PASS (de London Pass) par el Vaticano | Leer másBaptisme planetari. “[…] A part dels grans planetes com la Terra, Júpiter, Mart, Venus, als quals se’ls va donar nom, hi ha altres centenars que són de vegades tan petits que costa molt albirar-amb el telescopi. Quan un astrònom descobreix un d’ells, el bateja amb un nombre. ”

Possessions i patents. “- Quan trobes un diamant que no és de ningú, és teu. Quan trobes una illa que no és de ningú, és teva. Quan ets el primer a tenir una idea, la fas patentar: és teva. I jo posseeixo els estels, ja que mai ningú abans que jo va pensar en posseir-les.
-És Cert-va dir el petit príncep Però què fas tu amb elles?
-Les Administro. Les conte i recompte […] – Jo, si tinc un mocador, puc abrigar amb ell el meu coll i portar amb mi a on vagi. Si tinc una flor, puc tallar-la i endur. En canvi tu no pots tallar les estrelles.
-No, Però puc dipositar al banc. ”

Geògrafs i exploradors. “No és el geògraf qui va a comptar les ciutats, els rius, les muntanyes, els mars, els oceans i els deserts. El geògraf és massa important per caminar passejant. No abandona el seu escriptori. Però en ell rep els exploradors. Els interroga i pren nota dels seus records. i si els records d’algun d’ells li semblen interessants, el geògraf fa fer una enquesta sobre la integritat moral de l’explorador. […]
Un explorador mentider provocaria catàstrofes en els llibres de geografia. I també un explorador que begués massa. […] Perquè els borratxos hi veuen doble. Llavors el geògraf anotaria dues muntanyes, on no hi ha més que un. ”

El gran planeta blau. “Per donar-los una idea de les dimensions de la Terra els diré que abans de la invenció de l’electricitat s’havia de mantenir en ella, en el conjunt dels sis continents, un veritable exèrcit de 462.511 fanalers. Vistos des una certa distància produïen un efecte esplèndid. ”

Píndoles contra la set. “Era un venedor de píndoles perfeccionades que calmen la set. Es pren una per setmana i no se sent més la necessitat de beure.
– Per què vens això? – Va dir el petit príncep.
– És una gran economia de temps – va dir el venedor. – Els experts han fet càlculs. S’estalvien cinquanta-tres minuts per setmana.
[…] ‘Jo – es va dir el petit príncep – si tingués cinquanta-tres minuts per gastar, caminaria lentament cap a una font …’ ”


pròxim Publicar

Anterior Publicar

Deixar una resposta

© 2018 Tot el que t'agrada llegir …

Autor Anders Norén

Contact Us